Cum sa iti izolezi casa eficient?

Cum sa iti izolezi casa eficient?

Una din condițiile ce trebuie îndeplinite pentru a te simți bine în propria locuință este producerea, dar mai ales menținerea căldurii pe timp de iarnă și menținerea unei temperaturi răcoroase optime pentru anotimpul călduros. România este în continuu proces de autoeducare în ceea ce privește izolarea locuințelor. Din ce în ce mai mulți români au conștientizat faptul că izolarea locuințelor aduce un aport considerabil în ceea ce privește comfortul! Acest așa numit comfort este unul din principalul factor ce transformă o casă în acasă.

La momentul de față, exista mai multe tehnici care cu siguranță vor spori comfortul din locuința oricui, printre care se numără izolarea de ziduri. Este foarte bine cunoscut faptul că zidurile reprezintă cea mai expusă suprafață. În decursul anilor s-ar dezvoltat mai multe tipuri de izolație pentru ziduri. Cel mai clasic tip de izolație îl reprezintă izolația pe bază de polistiren expandat. Se recomandă folosirea de placi de cel puțin 10 cm grosime. Odată cu trecerea timpului, au apărut, însă, și alternative mult mai bune de izolație, soluții care permit circulația mult mai eficientă a aerului. Printre acestea se numără vata bazaltică, spuma poliuretanică sau celuloza.

Dintre acestea, cea mai eficientă din toate punctele de vedere este celuloza. Aplicarea se realizează prin infectarea sub presiune exact în locul destinat pentru izolat. Nefiind instalată prin îmbinări, scade considerabil pierderile de căldură (sau așa numitele punți termice), iar prețul este sub polistiren sau vata minerală. Investiția totală va fi amortizata într-un timp scurt, iar beneficiarul se va bucura în continuare de o locuință comfotabilă din punct de verere termic, cu pereți care respiră singuri. Celuloza este tratată cu bor, lucru care o face super rezistentă la foc și, de asemenea, la mucegai, unul prin principalii inamici ai pereților.

        Nu cred că mai existe locuințe noi fără izolație, de aceea, atunci când constuiești sau alegi o nouă locuință, privește cu atenție la materialele folosite pentru izolat. Alege folosirea unor materiale de calitate superioare, materiale care scad riscul de accidente și cresc comfortul termic al locuinței. Alege materiale care permit aerului să circule eficient. Alege materiale care vor da cinste locuinței tale.