Izolatie cu Polistiren

Izolatie cu Polistiren in comparatie cu izolatia cu celuloza

 

Cu totii suntem obisnuiti mai mult sau mai putin cu metodele traditionale de a construi o casa. Asa de obisnuiti incat folosim aceleasi tehnici pe care le vedem la colegii si prietenii nostri, fara sa ne intrebam daca sunt cele mai eficiente solutii pe care le putem alege.
Cand ajungem la izolarea locuintei pe care am construit-o cu multa munca si oboseala, ne sunt bine cunoscute materiale precum polistirenul sau vata minerala si rareori ne gandim la faptul ca exista altele mai bune.
Vorbim desigur, de izolarea cu celuloza. Si cum putem intelege cel mai bine un lucru, decat daca il comparam cu ceea ce a venit inaintea lui? Cand punem cap la cap polistirenul, cu care suntem asa de obisnuiti, cu metoda de izolare prin celuloza, obtinem un contrast care vorbeste de la sine despre superioritatea celui de-al doilea material. Asadar, sa trecem la comparatii:
Polistirenul are o conductibilitate termica la 23 grade Celsius de 0,041 fata de cifra mai mica (0,039) a celulozei, ceea ce face ca celuloza sa retina mai bine caldura la interior. Mentionam faptul ca puterea de izolare unde exista diferente mari de temperaturi creste drastic in favoarea celulozei. Aceasta are un avantaj de 30% fata de polistiren.
Izolarea cu celuloza nu formeaza punti termice si nici nu impune limitari in ceea ce priveste grosimea izolatiei. De asemenea, gradul minim de densitate al izolatiei cu celuloza incepe acolo unde se termina cel maxim al polistirenului.
Rezistenta la foc si mucegai este garantata de tratamentul cu acid boric pe care il primeste celuloza in timpul fabricarii. De mentionat este si faptul ca intreg procesul de fabricare al acestui material este ecologic si se obtine prin reciclare.
Montajul predominant fara pierderi si inconsecvente in densitate face ca pierderile de aer sa fie mai scazute cu 20 pana la 35 %, spune un studiu al universitatii Princeton.

Ca sa aflati costul izolarii locuintei cu celuloza va invitam sa folositi calculatorul de pret de pe prima pagina a site-ului nostru. In articolul urmator vom vedea cat de mult se ridica din punct de vedere calitativ izolarea cu celuloza fata de cea cu vata minerala.

Pentru a vedea tipurile de celuloza faceti click aici.