Izolatie cu vata minerala

Izolatie cu vata minerala vs izolatia cu celuloza

Pentru a face o comparatie convingatoare intre Izolatia cu vata minerala si izolatia cu polistiren trebuie luati in considerate mai multi factori, printre care numaram indicii de conductibilitate termica, puterea de izolare la diferentele de temperatura mari dintre interior si exterior, gradul de risc de formare de punti termice, si multi alti factori care determina eficienta termica ale ambelor solutii de izolare. Nu am putut trece cu vederea nici siguranta crescuta pe care o ofera celuloza in caz de incendiu, faptul ca aceasta este complet non toxica sau ca ea reprezinta o metoda ecologica de a izola o casa.
Acestea fiind spuse si scrise, continuam cautarea noastra pentru a dovedi ca celuloza este un material superior cand este comparat cu vata minerala si alcatuim din nou o lista comparativa:
Conductibilitatea termica la 23 de grade Celsius a vatei minerale este chiar mai mare decat acea a polistirenului. 0.44 pentru vata minerala versus cea de 0.41, respectiv 0.39 a celulozei ceea ce ne asigura de faptul ca celuloza retine mult mai eficient caldura la interior.
Montajul vatei minerale este unul cu pierderi si depinde foarte mult de dispozitia si experienta celui care il face. Cel care se ocupa de instalarea acesteia este expus la substantele toxice prezente aici. Amintim si faptul ca in caz de incendiu, fumul emis este de asemenea toxic, lucru care nu poate fi spus de celuloza, care este tratata la fabricatie cu sare de bor, care nu doar reduce gradul de imflamabilitate dar face din celuloza un material sigur pentru sanatate.
Celuloza gaseste un echilibru intre scurgerile de aer nonexistente la polistiren, care faciliteaza productia de mucegai si valorile exagerate ale vatei minerale, care duc la o eficienta termica scazuta cu 25-30%.
Atat textura polistirenului cat si cea a vatei minerale dau o pierdere de caldura de 6, respectiv 4 grade Celsius pe timpul noptii, pe cand un studiu al universitatii Colorado indica pastrarea temperaturii in casele izolate cu celuloza.
Cu atat de multe beneficii in favoarea ei, singura intrebare care ramane sa fie adresata, e: de ce nu o foloseste toata lumea? Noi suntem aici pentru a schimba acest lucru. O investitie care se amortizeaza imediat, izolatia cu celuloza reprezinta solutia ideala pentru casa ta. Afla pe site-ul nostru care este pretul initial pentru suprafata pe care vrei sa o acoperi. Spor la economisit!

Pentru a vedea tipurile de celuloza faceti click aici.